Nöi lélek

Vajon mitől lesz igazán nőies egy nő? Hogy viszonyulunk mi nők a saját nőiségünkhöz? Valóban titokzatos és kiismerhetetlen a mi világunk? Hiszünk-e még a természetes szépségben, és ha igen, meg tudjuk-e őrizni azt?

Többek között ezekre a kérdésekre kerestem a választ, amikor 2011 őszén rátaláltam a Margitszigeten arra a különleges fára, ahol a portrék elkészültek.

Az volt a célom, hogy megmutassam modelljeim valódi, ugyanakkor többféle arcát, szándékosan érvényesülni hagyva a természetes fény-árnyék játékokat.

Mindössze három szóban mit jelent számomra a nőiesség?
Kecsesség, anyaság, titok.

A sorozat alapját képező 30 fotó 2015. szeptemberében  volt látható a budapesti Puskin Kávézóban, majd 2016 májusában Őriszentpéteren, a Virágzás Napjai programsorozat keretében. Itt a teljes anyag megtekinthető.

 

El Camino

Az El Camino egy közel 800 kilométer hosszú zarándokút, mely a Pireneusok lábától indulva átszeli Spanyolország északi részét, és az Atlanti­-óceántól mindössze 50 kilométerre fekvő Santiago de Compostelába tart.

Az utat megjárt barátaimnak köszönhetem, hogy 2008 nyarán én is nekivágtam a hegynek, hogy a 35­-dik napon megláthassam a Santiagóban álló katedrálist.

Akkor megfogadtam, újra végigjárom, hogy a képeimmel elmesélhessem, milyen volt úton lenni.

Ezek a képek 2010-­ben, második utamon készültek a Pireneusokban, a Mezeta egy kis eldugott falujában, a galíciai hegyekben…és Finisterre partján, a „világ végén”, ahol a zarándokok útja véget ér, hogy elkezdődhessen számukra egy újabb…

A képekből 2012 áprilisában a Puskin Kávézóban, és 2013 májusában a Virágzás Napjai rendezvénysorozat keretein belül Őriszentpéteren nyílt kiállítás.